Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Alarm klasse 5

SCM alarmsystemen


SCM alarmsystemen zijn alarmsystemen die gecertificeerd zijn door de Stichting Certificering Motorrijtuigenbeveiliging. Deze instantie werkt hiervoor samen met o.a. de politie, BOVAG en de ANWB. Het certificaat geeft aan dat het alarmsysteem van een hoogwaardige kwaliteit is, en voldoet aan de strenge eisen die tegenwoordig door verzekeringsmaatschappijen worden gesteld. De SCM kent 5 verschillende alarm klassen. Voor de juiste alarm klasse kunt u de polisvoorwaarden van uw verzekering raadplegen.

Vind uw alarmsysteem


SCM alarm klasse 5 (VVS)


Een SCM alarm klasse 5 is het meest uitgebreide alarmsysteem. Het alarmsysteem is voorzien van hellingshoekdetectie en aangevuld met een voertuigvolgsysteem. Dit voertuigvolgsysteem zorgt ervoor dat de auto weer opgespoord kan worden in het geval dat deze toch gestolen wordt. Zodra het alarm afgaat, wordt er direct een signaal doorgegeven aan een erkende meldkamer (PAC), waar men kan zien waar het voertuig zich bevind. Ongeveer 90 procent van de gestolen auto’s met een voertuigvolgsysteem wordt weer teruggevonden.

Alarm klasse 5 opnieuw laten keuren


Het SCM certificaat van uw alarm klasse 5 is na de inbouw van het systeem 3 jaar geldig. Na het verstrijken van die 3 jaar moet u uw alarmsysteem elk jaar opnieuw laten keuren. Er wordt dan gecontroleerd of uw alarm klasse 5 nog steeds aan de eisen voldoet en of het nog goed functioneert. Het is van essentieel belang dat u deze keuring tijdig laat uitvoeren; een verlopen alarm klasse 5 certificaat kan namelijk tot gevolg hebben dat uw verzekeraar weigert een eventuele schadeclaim uit te keren.

Alarm klasse 5 kiezen


Bent u overtuigd van de voordelen van een voertuigvolgsysteem en wilt u graag een SCM alarm klasse 5 systeem aanschaffen? Maak dan direct een onafhankelijke vergelijking op VOERTUIGTERUG.nl! U kunt hier de alarm klasse 5 systemen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken op de criteria die voor u van belang zijn. Zo vindt u moeiteloos het juiste alarm klasse 5 systeem tegen de laagste prijs. En dat betekent dat u flink kunt besparen op de aankoop van uw nieuwe alarm klasse 5 systeem. Wat wilt u nog meer?

Hulp nodig?Ik ben op zoek naar...