februari 9, 2023
brandstof besparen tips

Auto onkosten verlagen door brandstof te besparen

Een auto is een prachtig bezit, echter kost een auto behoorlijk wat geld. Na de eerste aanschaf ben je er helaas nog niet. Auto onderhoud is duur, wegenbelasting, verzekeringen en natuurlijk de brandstof, zijn kosten welke telkens weer terugkomen. Gelukkig kun je op diverse aspecten besparen zoals op auto-onderdelen. Maar waar je nog het meest op kunt besparen als je veel kilometers rijdt, is op je brandstofkosten. In dit artikel kun je verschillende tips lezen hoe jij flink kunt besparen op brandstofkosten. Dit is niet alleen goed voor jouw bankrekening, maar zeker ook voor het milieu.

Tip 1: Kies een goedkoop tankstation uit

Dit is direct de gemakkelijkste manier om te besparen. Door bij de voordeligste pomp te tanken zul je veel geld besparen. Hiervoor vallen al de tankstations langs de snelweg af. Wil je weten welke pomp nu echt het goedkoopst is? Dan zijn er verschillende apps om dit na te kijken. Een voorbeeld hiervan is de app van de anwb.

Een manier om extra te besparen is soms ook nog mogelijk. Door een tankpas aan te vragen bij een organisatie. Door gezamenlijk met een grote groep in te kopen, zul je dan profiteren van extra korting. Echter dien je wel in de gaten te houden of er niet een tankstation toch nog goedkoper is zonder pas. Dit komt namelijk nogal eens voor. Je kunt dan wel veel korting hebben op een duurder tankstation, maar als het bedrag niet het laagst is heb je er weinig aan.

Tip 2: Parkeer achteruit in

Achteruitrijden kost meer brandstof. En aangezien je auto met een koude motor meer brandstof verbruikt. Kun je er beter voor zorgen dat je direct vooruit wegrijdt met een koude motor.

Daarnaast doe je er goed aan om rustig te rijden en op tijd over te schakelen voor de 3000 toeren. Op die manier zul je namelijk aardig wat brandstof besparen. Tevens is het een stuk beter voor je automotor om rustig te rijden wanneer deze nog niet op bedrijfstemperatuur is.