februari 9, 2023
tips autodiefstal voorkomen

De beste tips om autodiefstal te voorkomen

Zoals je wellicht hebt gelezen in het artikel over een auto terug krijgen na een diefstal. Is het nog maar de vraag of je jouw auto terugkrijgt en in welke staat dit zal zijn. Tevens kan het zo zijn dat je auto wordt vergoed als je ervoor verzekerd bent. Echter zal je jouw auto dan nooit meer terugzien. Al bij al is het een behoorlijke ellende wanneer je auto gestolen wordt. Dit kun je dan ook beter voorkomen door de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken.

Je auto op een veilige plek parkeren

Dit is de eerste stap waarmee je kunt voorkomen dat je auto gestolen wordt of beschadigd raakt. Een plek in het licht is hierbij beter dan een donker achteraf hoekje. Tevens staat een auto een stuk veiliger op een plek waar het druk is.

Zorg ervoor dat je auto op het ingebouwde steurslot staat

De meeste auto’s hebben tegenwoordig een ingebouwd steurslot. Dit merk je wanneer je de auto van contact af haalt en het stuur naar een kant stuurt. Je zult soms zelfs een klik horen, waarna het niet meer mogelijk is om het stuur terug te draaien. Door dit te doen wordt het stelen van een auto een stukje lastiger. Wanneer je het stuur richting de kant van de stoep of een obstakel draait. Is het tevens een stuk lastiger om de auto weg te slepen.

Een extra stuurslot

Een extra stuurslot welke je op het stuur aan dient te brengen, geeft nog iets meer veiligheid. Het schrikt de meeste dieven namelijk af, omdat ze het direct kunnen zien. Waarom extra moeite doen voor jouw auto, als er genoeg andere zijn zonder een extra stuurslot?

Een pedaal slot

Een pedaalslot zorgt ervoor dat je niet meer alle pedalen kunt gebruiken. Hierdoor wordt het heel lastig wegrijden. Deze oplossing is minder geschikt voor automaten, maar ideaal voor handgeschakelde auto’s.