februari 9, 2023
scooter

Wat zijn de voordelen van e-cruisers?

De luchtkwaliteit in grote steden staat steeds meer onder druk. Dat komt doordat de luchtkwaliteit in zijn algemeenheid slechter wordt, maar in steden speelt ook nog een ander feit mee. Vele mensen willen en moeten zich iedere dag meerdere malen verplaatsen. Dat gebeurt meestal met de auto waardoor er veel uitlaatgassen met fijnstof en andere ongezonde stoffen in de lucht terechtkomen.

Het is dan ook noodzakelijk dat we hier andere keuzes in gaan maken. Zo zijn er al steden waar je met een zeer vervuilende auto of vrachtwagen niet meer in het centrum mag komen. Daarnaast is er nog een ander probleem. Al die auto’s moeten ook ergens geparkeerd worden. Daar is echter vaak helemaal geen ruimte voor, wat tot eindeloos rondrijden leidt om uiteindelijk een plekje te vinden.

Er is echter een hele simpele manier om beide problemen tegelijkertijd aan te pakken. En dat is door gebruik te maken van een e-cruiser. Deze gemotoriseerde tweewielers worden aangedreven op basis van elektriciteit en stoten dus geen uitlaatgassen uit. Daarnaast zijn ze veel compacter dan auto’s dus passen er meerdere e-cruisers in een parkeervak.

Er zijn echter nog meer voordelen aan het rijden op een e-cruiser. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Elektrisch aangedreven voertuigen hebben bijvoorbeeld veel minder bewegende delen dan een brandstofmotor. Dat betekent dat er ook minder onderdelen slijten en vervangen moeten worden. Dat is een duidelijk voordeel voor de portemonnee.

Dat geldt ook voor de brandstof. Hoewel de prijzen voor elektriciteit de laatste tijd gestegen zijn, is het nog steeds vele malen goedkoper om op elektriciteit te rijden dan op benzine, gas of diesel.

Met een e-cruiser zoals die verkrijgbaar bij specialist Fast Furious Scooters, kun je ook makkelijker door de stad rijden. Als er ergens oponthoudt is kun je in de auto niets anders doen dan wachten totdat het probleem verholpen is. Met een e-cruiser kun je echter in veel gevallen doorrijden, zonder de verkeersveiligheid in gevaar te brengen. Dat betekent dat je sneller en met minder irritatie en stress je bestemming zult bereiken.

Conclusie

Om de luchtkwaliteit in de grote steden acceptabel te houden zullen we allemaal ons steentje bij moeten dragen. Een e-cruiser is daar bij uitstek geschikt voor. Je zorgt niet alleen voor het beperken van de uitstoot van uitlaatgassen, het is ook goedkoper en sneller. Je zult bovendien makkelijker kunnen parkeren en niet bijdragen aan de herrie die in grote steden steeds verder de spuigaten uitloopt.