februari 9, 2023
cartuning

Cartuning is razend populair

Steeds meer mensen in Nederland houden zich bezig met auto’s. Auto’s zijn natuurlijk niet alleen een ontzettend handig vervoersmiddel waarin je met meerdere personen je makkelijk naar bestemming kan reizen, maar ook een hobby voor velen. De mensen die een auto voor de hobby hebben verzamelen soms auto’s, zoals bijvoorbeeld oldtimer modellen of houden zich bezig met het sleutelen en klussen aan verschillende merken auto’s.

Deze laatste categorie wordt ook wel cartuning genoemd en is gericht op het verbeteren van de prestaties van de auto en vooral om deze nog sneller en sportiever te laten rijden. Uiteraard is het niet alleen van belang dat de auto zo hard mogelijk gaat, maar ook dat deze er dusdanig uitziet. Dit onderdeel wordt dan ook aangeduid als zogenaamde carstyling.

Tip: roll bar

Het importeren van onderdelen is een stuk goedkoper

Cartuning is tegenwoordig meer in trek dan ooit tevoren en een van de grootste redenen hiervan, is het feit dat cartuning aanzienlijk laagdrempeliger is dan voorheen. Nederland is natuurlijk niet het grootste land ter wereld en ook op het gebied van de autoproductie wordt vrijwel alles geïmporteerd.

Wanneer je specifieke onderdelen zoekt om de auto te tunen dan zijn deze ook niet altijd voorradig en dienen deze vaker dan eens bij een leverancier besteld te worden en komen de onderdelen uit het buitenland. Door de toename van het aantal webshops en de algemene digitalisering van online verkoop, is het tegenwoordig een stuk makkelijker en vooral goedkoper om onderdelen online uit het buitenland te bestellen.

Duizenden cartuning liefhebbers weten elkaar on- en offline te vinden

Er zijn in Nederland duizenden cartuning liefhebbers die elkaar op verschillende plaatsen tegenkomen en ontmoeten. Regelmatig worden er dan ook officiële en onofficiële meetings gehouden op tal van plaatsen door het land, waar mensen samenkomen en praten over hun getunede auto’s en deze aan elkaar laten zien.

Uitgelicht: Pushbar

In veel gevallen ontwikkelen mensen ook vriendschappen met elkaar en is er sprake van een hechte zogeheten community. Naast deze meetings zijn er ook online tal van plekken zoals fora, waar liefhebbers elkaar online ontmoeten en ervaringen en projecten met elkaar uitwisselen met betrekking tot het tunen van auto’s.